Aemosa

Wat is Aemosa

Bij ons kan elke volwassenen met psychische of psychiatrische klachten of aandoeningen die niet goed in staat zijn om volledig zelfstandig in de thuissituatie te functioneren terecht. Aemosa levert ambulante ondersteuning en coaching op alle levensgebieden via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en via ZIN (Zorg in Natura), met behulp van professionals die zich hebben gespecialiseerd in herstel ondersteunende zorg.

De teams binnen Aemosa zijn multidisciplinair, waardoor er vanuit verschillende hoeken gekeken kan worden naar ingewikkelde casuïstiek. Aemosa is hierdoor breed inzetbaar en heeft veel kennis in huis voor bijvoorbeeld multi-problematiek, de EPA doelgroep en hoarding-problematiek. De teams bestaan onder meer uit psychologen, criminologen, pedagogen, sociaalpedagogische hulpverleners en sportcoaches.

Aemosa heeft daarnaast veel kennis van de sociale kaart. Hierbij wordt nauw samengewerkt met GGZ, huisartsen en psychologenpraktijken, maar er ook wordt ook gericht gezocht naar passende, al bestaande, buurtinitiatieven. Aemosa staat voor verbinding en gaat voor verbinding. Samen staan we sterk!

 
 

Annemieke staat aan het hoofd van Aemosa. Zij was eerder werkzaam bij grote zorgorganisaties. Met bijna 20 jaar ervaring als hulpverlener binnen de geestelijke gezondheidszorg leidt zij een team van professionals die elke dag klaar staan voor de hulpvragers van Aemosa. “Ik ben een sociaal ondernemer met passie voor mensen en voor samenwerken met zoveel mogelijk anderen om een verschil te maken.” Annemieke is daarnaast directeur van Introspekt en voorzitter van de Landelijke Hoarding Werkgroep.

 
BG homepage.png
 

Missie

Aemosa biedt ondersteuning aan hulpvragers vanaf 18 jaar met psychische, psychiatrische en/of verslavingsproblemen. Wij werken herstel ondersteunend gericht op de kwaliteit en tevredenheid van de hulpvrager. Op deze wijze ondersteunen wij de hulpvrager om inhoud te geven aan hun leven en hun leven weer leefbaar te maken.

Visie

Aemosa ziet haar hulpvragers als mondige burgers voor wie, ondanks de soms ernstige en complexe problemen, herstel mogelijk is. Zij hebben net als andere burgers recht op kwaliteit van leven en op de kans om met succes én naar tevredenheid te leven. 

Doel

Iedereen heeft het recht om te functioneren in een omgeving naar keuze en behoefte. Herstel is een proces van de hulpvrager zelf en wij zien het als onze plicht én eer te ondersteunen bij rehabilitatie met alle middelen die we tot onze beschikking hebben.