Onze hulp

Veel volwassenen hebben psychische problemen. Het gaat hierbij om problemen die vaak al langer spelen en waardoor diegene is vastgelopen in het leven. Kom je er alleen niet meer uit of gun je een hulpvrager extra ondersteuning? Dan kan je bij Aemosa terecht.

Aemosa heeft ervaring met verschillende psychische problemen zoals:

  • Depressie en/of angst;

  • Burn-out;

  • Schizofrenie en aanverwante stoornissen;

  • Persoonlijkheidsproblematiek;

  • Hoarding (verzamelstoornis);

  • Autisme/adhd/add;

  • Ontwikkeling & opvoeding bij ouders met psychische probelemen;

  • Somatiek & psyche.


Wij bieden verschillende soorten begeleiding aan waarbij niet alleen Nederlands gesproken hoeft te worden. Is Nederlands niet jouw moedertaal of dat van jouw hulpvrager? Geen probleem. Wij helpen ook graag in het Engels, Duits of een andere taal. Informeer naar de beschikbare talen via ons contactformulier.

Bij Aemosa begrijpen we dat wederzijds vertrouwen de sleutel is tot succesvolle begeleiding. Onze aanpak draait om openheid en eerlijkheid. Zodra we een stevige basis van vertrouwen hebben gelegd, gaan we met enthousiasme aan de slag met een persoonlijk begeleidingsplan. We betrekken de mensen en activiteiten die voor jou, of voor jouw hulpvrager, van betekenis zijn in een persoonlijk begeleidingsplan. In dit plan staan de persoonlijke doelen centraal. Hierdoor kun je groeien als hulpvrager en streven naar een zo plezierig mogelijk leven en wonen in de samenleving.

Wie zorg, hulp, ondersteuning of begeleiding nodig heeft moet een indicatie bij het WMO-loket van de gemeente waarin je woont opvragen. Zij bepalen of je zorg nodig hebt, welke zorg dit is en hoe vaak je zorg/ondersteuning nodig hebt. Dit wordt vastgelegd in een WMO-indicatie. Als je al een hulpvraag hebt (voor een hulpvrager) dan kan je dit aangeven bij de Sociale Wijkteams, telefonisch of via een inschrijfformulier bij de betreffende gemeente. Zij zullen ZIN of een PGB (Persoons Gebonden Budget) afgeven. Hiermee wordt een groot gedeelte van onze hulp bekostigd. Je eigen bijdrage is 19 euro per 4 weken. Het CAK (Centraal Administratiekantoor) int elke 4 weken de eigen bijdrage voor hulp of ondersteuning vanuit de WMO.